“Mijn specialiteit? Esthetisch verantwoord oplossen van ruimtelijke problemen”

Werkwijze

Elke opdracht begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek bij u thuis of op uw bouwlocatie. U vertelt mij meer over uw woonwensen, uw ideeën, uw budget en de stijl waarvan u houdt. Ik denk direct met u mee over mogelijkheden en oplossingen binnen uw budget en tijdsplanning. Ik laat u voorbeelden zien van mijn ontwerpen en licht mijn werkwijze als architect toe. U gaat naar huis met veel nieuwe informatie. Laat dat allemaal eerst even rustig bezinken en besluit daarna of u mij opdracht geeft om een eerste schetsontwerp te maken (fase 1).

U kunt mij per fase de opdracht verlenen of direct de volledige opdracht aan mij verlenen. In dat laatste geval kan een korting worden verleend.

In het schetsontwerp verwerk ik alles wat we besproken hebben tijdens het oriënterend adviesgesprek. De schetstekening geeft u al een goed beeld van de sfeer en indeling van de ruimtes. U ziet waar de ramen en deuren komen en of dat bijvoorbeeld een schuifpui is of een klein raam. Aan de hand van mijn presentatie van het schetsontwerp, praten we door over wat u mooi vindt of anders zou willen. Voor het schetsontwerp betaalt u een kleine vergoeding die verrekend wordt als u mij de vervolgopdracht geeft (fase 2).

Bent u blij met het schetsontwerp en eventuele voorstellen tot aanpassing daarvan? Dan kunt u mij de opdracht verlenen voor het vervolmaken van het ontwerp, het uitwerken tot technische bouwtekeningen en de bouwaanvraag (fase 2). We maken dan vooraf afspraken over mijn honorarium (betaling per uur, vast bedrag of percentage) en bureaukosten (zoals kosten voor foto’s, porti, kopieën, lichtdrukken grootformaat technische bouwtekeningen en verzekeringen).

Na uw opdrachtverlening pas ik het schetsontwerp aan tot u helemaal tevreden bent. Ik maak een globale raming van de bouwkosten en daar kunt u op vertrouwen, want ik zit er in de praktijk nooit ver naast.

 

Ik werk het definitieve creatieve ontwerp uit tot technische bouwtekeningen op schaal. Tekeningen van zowel de bestaande als nieuwe situatie. De bouwaanvraagprocedure bij de gemeente gaat van start. Bij grote opdrachten zoals een nieuwbouw huis maak ik een bijbehorend bestek. Bij een kleine verbouwing of aanbouw maak ik in plaats daarvan een technische werkomschrijving.

Als u nog geen betrouwbare aannemer en installateurs kent, dan breng ik u graag in contact met bouwpartners uit mijn eigen professionele netwerk. Op uw verzoek kan ik de juiste specialisten bij elkaar brengen om samen een gespecificeerde begroting te maken. Na afstemming met u kan ik met alle betrokken partijen onderhandelen om voor u een goede aannemingsovereenkomst te sluiten.

Wilt u zo min mogelijk stress tijdens de bouwfase? Laat de bouwregie dan aan mij over. Ik weet precies wat u wilt en bewaak de uitvoering van het esthetisch ontwerp. Ik ben veel op uw bouwlocatie aanwezig en houd u op de hoogte van de voortgang. Bij de oplevering controleer ik of alle werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd. Eventueel kan ik ook de financiële kant van de uitvoeringsfase voor u afhandelen, zoals meer- en minderwerk, garanties en verrekenposten of stelposten.

Met mooie kleuren, materialen en meubels creëert u binnen precies de gewenste sfeer. Ik volg de interieurtrends op de voet en adviseer u graag over de aankleding en verlichting van uw nieuwe woon- en leefruimtes.