Penthouse in Overveen

Mijn opdrachtgever voor dit penthouse in Overveen is een ouder echtpaar uit Aerdenhout. Jaren geleden maakte ik ook het verbouwingsplan voor hun grote huis. Nu kiezen zij liever voor een comfortabel, levensloopbestendig appartement dat zij veilig kunnen afwisselen met hun tweede huis in het buitenland.

Ik adviseerde het echtpaar bij de aankoop van dit nieuwbouw penthouse in een duurzaam appartementengebouw in Overveen (het witte gebouw op de foto). Vervolgens ontwierp ik een afbouw- en interieurplan om het appartement af te stemmen op hun woonwensen. Op mijn advies zijn tijdens de ruwbouw al wat muren en deuren verplaatst om de ruimte optimaler in te delen. Het echtpaar wilde graag een grotere slaapkamer en een ruime logeerkamer voor de kinderen en kleinkinderen.  Het penthouse is onder mijn begeleiding volgens plan afgebouwd.

Op de 3D-schetsen zie je mijn ontwerp voor de indeling en interieurimpressies. De foto’s zijn gemaakt vlak voordat de bewoners in het appartement zijn gaan wonen.

Tijdens onze gesprekken over comfort en functionaliteit deelde ik mijn ideeën. Zo kreeg het ontwerp steeds meer vorm. Mijn ontwerp voor de afbouwfase brengt extra luxe en comfort in het appartement, zoals:

  • een grote woonkeuken met een werkeiland en keukenkasten tot aan het plafond
  • een mooie haard in de woonkeuken met doorkijk naar de zitkamer
  • een enorme terraspui met wegklapbare deuren naar het riante terras
  • een bijkeuken met een garderobe en wasruimte
  • een grote werkkamer
  • overal verlaagde plafonds met een mooie gestucte rand en ingebouwde, dimbare LED-spotjes
  • interieurkasten tot aan het plafond zorgen voor voldoende opbergruimte
  • een parketvloer die in alle kamers doorloopt

Het penthouse is gevestigd in een duurzaam en levensloopbestendig appartementengebouw met lift. Op hetzelfde terrein ligt nog een appartementengebouw. Op de daken van beide gebouwen liggen zonnepanelen om stroom op te wekken. In de voortuin zit een grondgebonden warmtepomp.

DETAILS

CATEGORIE

Afbouwen nieuwbouw & Interieurplan

PLAATS

Overveen

BOUWSTIJL

Modern

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest