Jaren 90 woning in Zandvoort

‘s Zomers werd het in de aangebouwde serre van dit half vrijstaande huis in Zandvoort veel te warm. Dat was voor mijn opdrachtgever de belangrijkste reden om de serre te vervangen. Daarmee ben ik aan de slag gegaan met in mijn achterhoofd nog een aandachtspunt: zorgen dat de serre mooi past bij de rest van het huis. Een extra uitdaging was de ligging van de serre pal op het zuiden. ‘s Zomers de warmte buiten houden moest niet ten koste gaan van voldoende lichtinval in huis. Daarom ontwierp ik voor het terras een open zonneluifel van houten balken die voor zowel schaduw zorgt als een mooie lichtinval binnen.

Het glas verdween uit het dak en de serrewand op het zuiden, want daardoor werd het binnen een broeikas. In plaats daarvan een gemetselde ‘koele’ zijmuur in de twee kleuren steen die passen bij de rest van het huis. De nieuwe serre steekt aan de terraskant uit en een extra zijraam zorgt daar voor meer licht binnen. De opdrachtgever raakte door mijn ontwerp geïnspireerd en liet alle houten kozijnen en dakranden in dezelfde kleur schilderen als de serre. Zo ontstond nog meer de eenheid die ik voor ogen had!

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest