Jaren 90 woning in Bloemendaal

Dit project is nog niet afgerond. De informatie op deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt tot het moment van oplevering.

Een leuk project voor een leuk gezin: verbouwen en verduurzamen van hun  jaren 90 woonhuis in Bloemendaal. Het gezin heeft meer ruimte en comfort nodig en wil het huis gaan verduurzamen met in ieder geval een hybride warmtepomp. Het liefst willen zij de cv-ketel in zijn geheel vervangen door een warmtepomp. Of dat laatste kan, daarover zijn we nu in overleg met een aannemer en installateur. De verduurzaming en verbouwing vinden gelijktijdig plaats. Ik heb het ontwerp voor de verbouwing en verduurzaming al gemaakt, binnenkort start de verbouwing.

Verbouwing

De bestaande carport aan de zijkant van het huis, wordt omgebouwd tot een bijkeuken. Achter de bijkeuken komt een extra werkkamer/logeerkamer met een badkamer.
Onder het bestaande balkon aan de achterkant komt een grote houten veranda om lekker buiten te kunnen zitten, ook als het weer wat minder is.

Aan de buitenkant krijgt het hele huis een eigentijdse uitstraling. De gemetselde buitengevels worden wit geverfd. De bestaande gevelbetimmeringen worden vervangen door verduurzaamd western red cedar. Tegen de schoorsteen en delen van de gevel plaatsen we Geopietra natuurstenen in zonnige kleuren.

Duurzame maatregelen

Het bestaande dak wordt voorzien van extra isolatie en krijgt nieuwe dakpannen met geïntegreerde PV/PVT-panelen. Deze zonnepanelen kunnen zowel energie als warmte opwekken. Op zolder komt een hybride warmtepomp te staan die voor (de meeste) warmte in huis gaat zorgen (zie de illustratie: dwarsdoorsnede huis). Mogelijk kan de cv-ketel in zijn geheel worden vervangen door een warmtepomp als voldoende PV/PVT-panelen in en op het dak geplaatst kunnen worden.

Het dak krijgt dakgoten om het regenwater op te vangen en te verzamelen in een ondergrondse watertank. De tuinberegeningsinstallatie gebruikt straks dit opgeslagen regenwater om de tuin te besproeien.

DETAILS

Categorie

Verbouwing, Verduurzaming

Plaats

Bloemendaal

Bouwstijl

Modern

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest