Jaren 50 landhuis in Wageningen-Hoog

Dit project loopt nog, de ontwerpfase is begin dit jaar gestart. Voor een echtpaar in Wageningen-Hoog heb ik een uitbreidingsplan gemaakt dat hun jaren 50 landhuisje verbindt met het bestaande bijgebouw op hun erf. Het ontwerp en de 3D-impressies heb ik inmiddels gemaakt en besproken met de opdrachtgevers (zie afbeeldingen). Momenteel werk ik het ontwerp verder uit tot bouwtekeningen.

Het eigentijdse ontwerp van de uitbreiding past goed bij de architectuur van beide gebouwen en zorgt voor eenheid, licht en extra ruimte. In de nieuwe ruimte die beide gebouwen verbindt kan een grote woonkeuken komen. Als dak een ‘open’ kapconstructie van houten dakspanten met verticale lichtstroken om het daglicht binnen te laten. De rest van het dak wordt met riet gedekt, net zoals de daken van de twee bestaande gebouwen.

In de woonkamer komt een ‘doorkijkhaard’ die aan twee kanten open is, met zicht op de bestaande veranda. Het huidige bijgebouw wordt voorzien van onder andere een slaapkamer en badkamer, zodat de woning levensloopbestendig wordt.

Categorie

Uitbreiding, Verbouwing

Plaats

Wageningen-Hoog

Bouwstijl

Eigentijds

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest