Jaren 20 rijtjeshuis in Haarlem

Voor een jong gezin heb ik dit jaren 20 rijtjeshuis in Haarlem ingrijpende verbouwd. De opdrachtgevers hebben een strakke, minimalistische smaak en die is doorgevoerd op alle drie etages. Elke verdieping kreeg een nieuwe, functionelere indeling.

Beneden is een 4 meter diepe aanbouw gerealiseerd met openslaande deuren naar het terras. In de aanbouw is genoeg ruimte voor de moderne open woonkeuken met een kookeiland en grote eettafel. Bijzonder is dat de kookluchtjes direct van onderaf worden afgezogen. Een glazen lichtstrook boven de aanbouw zorgt voor extra lichtinval binnen.

De woonkamer wordt nog voorzien van een open haard. Glazen deuren met een strakke zwarte omlijsting verbinden de woonkamer met de gang. De omlijsting heeft de uitstraling van staal, maar is van hout.
De eerste en tweede etage zijn voorzien van nieuwe badkamers en wc’s.

Gelukkig hoorde ook verduurzaming van het huis bij mijn opdracht. Daarom is de oude houten vloer vervangen door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Op het dak liggen genoeg zonnepanelen om in een groot deel van de energiebehoefte van het gezin te voorzien.

Categorie

Verbouwing, Aanbouw, Verduurzaming

Plaats

Haarlem

Bouwstijl

Strak/Modern

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest