Herenhuis uit begin 1900 in Haarlem-Zuid

De bouw van dit project is medio april 2021 gestart en in juli 2021 afgerond. Ik heb het ontwerp voor de verbouwing gemaakt en een goede aannemer geselecteerd om mijn ontwerp uit te voeren.

Het jonge gezin dat dit herenhuis in Haarlem-Zuid bewoont heeft meer ruimte nodig. Een grote wens is om de huidige kleine keuken te vervangen door een grote en lichte woonkeuken. Passend bij de traditionele stijl van het huis, ontwierp ik een uitbreiding voor de achterzijde van de begane grond. Beneden ontstaat één grote ruimte voor de woonkeuken door de oude keukenruimte te verbinden met de achterkamer en serre. Door de ramen en deuren van de nieuwe pui komt voldoende daglicht binnen en heb je goed zicht op de tuin. Via twee openslaande deuren loop je vanuit de woonkeuken zo het terras op. Bovenop de bestaande uitbouw van de badkamer op de eerste etage is nog ruimte voor een tweede balkon met een vluchttrap.

Verbinden en uitbreiden van de hele achtergevel is bij dit huis niet eenvoudig, vanwege die al bestaande badkameruitbouw en ook omdat het huis gedeeltelijk onderkelderd is. Een ingewikkelde staalconstructie is aangebracht om de bestaande en nieuwe uitbouw te ondersteunen. Bijkomend probleem bij de verbouwing is dat het huis geen achterom heeft. Alle grote bouwmaterialen en onderdelen moeten dus met een hijskraan over het huis heen getild worden.

Categorie

Aanbouw, Uitbreiding

Plaats

Haarlem-Zuid

Bouwstijl

Traditioneel van buiten / Eigentijds van binnen

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest