Half vrijstaand jaren 30 huis in Heemstede

De huidige bewoners woonden al vijf jaar in dit jaren 30 huis. Destijds is alleen de zolder verbouwd tot een slaap- en speelplek voor hun twee kinderen. Na vijf jaar was het tijd voor een echt grote verbouwing met op de begane grond een aanbouw.

Beneden zijn de houten vloeren eruit gehaald en vervangen door goed geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming. Daarop is een keramische tegelparketvloer gelegd. De lange stroken hebben de uitstraling van een houten parketvloer. Tussen de voor- en achterkamer zat heel vroeger een openhaard met ensuitekast. Die zijn nu weer terug in een moderne uitvoering, met een doorkijk gashaard. Deze functionele scheiding breekt ook de lengte van de woonkamer.

De bestaande aangebouwde garage is een bijkeuken geworden met achterin een berging. De verbouwde garage is via het dak op een mooie manier verbonden met de nieuwe voordeurluifel.

Ik kon het niet laten om ook een tuinplan te maken voor de 20 meter diepe tuin, zodat de aanbouw en tuin een eenheid vormen. Met een groot terras op de plek waar de meeste zon komt, een buitenkeuken, een openhaard en achterin de tuin een vrijstaand ‘chillhouse’. Dat laatste is een grote wens van de jongste bewoners, de betonnen vloer is er al voor gestort!

Categorie

Verbouwing, Aanbouw

Plaats

Heemstede

Bouwstijl

Stijlvol/Modern

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest