Duurzaam nieuwbouwhuis Wageningen

Volg de ontwikkelingen van dit lopende bouwproject:

blogs →
fotoreportage →

Dit is een lopend nieuwbouwproject waarvoor ik het ontwerp heb gemaakt en nu de bouwfase begeleid. Ook heb ik mijn opdrachtgevers geadviseerd bij het vinden van een geschikte locatie. Het huis wordt gebouwd op een bosperceel in Wageningen en krijgt een uitrit naar de openbare weg.

Mijn opdrachtgevers willen een ruim, licht en eigentijds duurzaam huis waar zij samen prettig kunnen wonen, maar ook hun kinderen en kleinkinderen goed kunnen ontvangen. Het huis moet energiezuinig zijn en met duurzame materialen gebouwd worden. Ik heb alle wensen in het ontwerp verwerkt.

Wat duurzaamheid betreft is het huis niet alleen energiezuinig, maar ook zelfvoorzienend qua elektriciteit en warmte. Het wordt een BENG, een Bijna Energie Neutraal Gebouw.
Inmiddels is de ontwerpfase afgerond. Alle vergunningen zijn aangevraagd en toegekend. De bouwvoorbereidingen zijn gestart.

Ik kan veel over dit duurzame project vertellen en laten zien. Daarom publiceer ik sinds mei 2018 regelmatig een blog over de voortgang van dit project. Met de belangrijkste stappen, keuzes en wetenswaardigheden. Vastgelegd in teksten, 3D-tekeningen, foto’s en filmpjes.

DETAILS

Categorie

Nieuwbouw

Plaats

Wageningen

Bouwstijl

Eigentijds

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

LinkedIn

Pinterest