Bezoekersentree Geopietra fabriek in Italië

Eind 2018 bezocht ik de fabriek in Italië waar de bekende Geopietra steenstrips worden gemaakt. Deze prachtig gekleurde steenstrips van geperst vulkaanas gebruik ik graag om woningen een warm zuidelijk tintje te geven. Zoals de jaren zestig woning in Aerdenhout die ik verbouwde. Mijn bezoek inspireerde mij om voor de Geopietra fabriek een bezoekersentree te ontwerpen die tevens als etalage dient voor hun prachtige producten. Daarom ontwierp ik een functionele aanbouw met trapportaal en aan de buiten- en binnenkant bekleed met steenstrips. Zo raken bezoekers meteen bij aankomst al onder de indruk van deze producten. Via de nieuwe entree en trap naar boven komen bezoekers in de ontvangstruimte met balie. De zwevende betonnen trap met bordessen geeft bezoekers goed zicht op de met steenstrips beklede wanden en de omgeving. Boven gekomen bereiken ze via een overdekte glazen doorgang de showroom op de eerste verdieping van de fabriek.

DETAILS

Categorie

Verbouwing, Uitbreiding

Plaats

Gavardo (Gardameer Italië)

Bouwstijl

Uitnodigend functioneel

Delen? Graag!

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Pinterest