Met deze vraag van een bevriend stel uit Bennebroek ging ik onlangs aan de slag. Mijn ontwerp geeft het hele huis een eigentijdse uitstraling en biedt tegelijkertijd de oplossing voor een ander probleem: de bestaande serre van glas voelt als een etalage!

In de nieuwe situatie is de serre vervangen door een eigentijdse aanbouw en een doorloop-pergola met trap. De houten ‘nietjes’ van de pergola verbinden de oprit aan de voorkant met de entree aan de zijkant. Samen met de gemetselde plantenbak ontstaat zo een natuurlijke scheiding tussen de oprit en entree. Wit geverfde buitenmuren die gedeeltelijk zijn voorzien van Geopietra-natuurstenen, maken er weer een modern huis van dat goed bij de natuurlijke omgeving past.

Relatief kleine ingrepen aan de buitenkant, maar de esthetische impact is groot. Dat maakt mijn vak zo leuk!

Ontwerp Architect Warnaars modernisering semibungalow Bennebroek - voorkant Ontwerp Architect Warnaars modernisering semibungalow Bennebroek - bestaande situatie Ontwerp Architect Warnaars modernisering semibungalow Bennebroek - zijkant Ontwerp Architect Warnaars modernisering semibungalow Bennebroek - achterkant