Van woonwensen tot oplevering van je droomhuis: maatwerk is een inspirerend proces tussen klant en architect. Over dat proces blogt architect Hein Warnaars.

uw woonwensen + mijn ideeën = ons maatwerkplan

Voor een gezin met jonge kinderen verbouwde ik dit jaren dertig middenhuis in Bloemendaal. De wensen van de klant: creëer meer ruimte in het huis, zodat we er nog lang met het hele gezin kunnen wonen, ook als de kinderen groter zijn.

Mijn idee was om de begane grond uit te breiden met een aanbouw en alle etages functioneler in te delen. Ik maakte een eerste schets om samen verder te praten over de woonwensen en mogelijkheden. Daardoor kregen ze een beter beeld van wat zij nu en in de toekomst nodig hadden. Zoals een ruime woonkeuken met een grote eettafel. En een badkamer op de eerste en tweede etage. En een walk-in closet, was daar nog ruimte voor? Zo ontstond mijn uiteindelijke ontwerp voor de verbouwing van alle drie de etages.

Klik voor een grotere weergave op de afbeelding