De huidige bewoners zijn vijf jaar geleden in dit half vrijstaande jaren 30 huis in Heemstede komen wonen. Zij hebben toen alleen de zolder laten verbouwen tot een slaap- en speelplek voor hun twee kinderen. Nu is het tijd voor een echt grote verbouwing met op de begane grond een aanbouw. De bouwwerkzaamheden vorderen. De houten vloeren zijn eruit gehaald en vervangen door goed geïsoleerde betonvloeren met vloerverwarming. Tussen de voor- en achterkamer zat vroeger een openhaard met ensuitekast. Die komen in een moderne uitvoering weer terug, nu met een doorkijk gashaard. Deze functionele scheiding breekt ook de lengte van de woonkamer. De bestaande aangebouwde garage wordt een bijkeuken met achterin een berging.

Ik kon het niet laten om voor de 20 meter diepe tuin een tuinplan te maken waardoor de aanbouw en tuin een eenheid vormen. Met een groot terras op de plek waar de meeste zon komt, een buitenkeuken, een openhaard en achterin de tuin een vrijstaand ‘chillhouse’. Dat laatste is een grote wens van de jongste bewoners, de betonnen vloer daarvoor is al gestort!